هوش مصنوعی در صنایع
میانگین امتیاز این مقاله: 0 از 5
( تاکنون 0 نفر امتیاز داده‌اند )

پژوهشی که اخیراً توسط مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) انجام شده است، صنایعی را تعیین کرده که بیشترین تاثیر را از فناوری در سال 2024 خواهند داشت؛ همچنین در این پژوهش تعیین شده است که کدام فناوریها بیشترین تاثیر را در حوزه اتوماسیون خواهند داشت. 

IEEE، به همین منظور یک نظرسنجی از بین 350 رهبر و پیشرو حوزه تکنولوژی از کشورهای آمریکا، انگلستان، چین، هند و برزیل انجام داده است. عنوان این گزارش به این صورت است: “تاثیر فناوری در سال 2024 و ماورای آن

این گزارش نشان میدهد که صنایع تولیدی عمومی، به ویژه خودروسازی و انرژی، از جمله بخشهای تجاری هستند که بیشترین تاثیرپذیری را از فناوری در سال 2024 خواهند گرفت.

اصلا جای تعجب ندارد که انتظار داشته باشیم، هوش مصنوعی (AI) بیشترین تاثیر را در سراسر صنعت در سال جاری داشته باشد! 65 درصد از پاسخ دهندگان به این نظرسنجی، انتظار دارند هوش مصنوعی (از جمله هوش مصنوعی پیش بینی کننده و مولد – مواردی مثل PdM و یادگیری ماشین و NLP) عامل اصلی تغییر تکنولوژی باشند.

دو تکنولوژی بعدی که انتظار میرود بیشترین تاثیر را داشته باشند:

  • واقعیت بسط یافته، از جمله متاورس، واقعیت افزوده AR، واقعیت مجازی VR و واقعیت ترکیبی، به گفته 28 درصد از پاسخ دهندگان،
  • رایانش ابری، که توسط 24 درصد از پاسخ دهندگان مورد توجه قرار گرفته است.

با توجه به فاصله زیاد بین هوش مصنوعی، که توسط 65٪ از پاسخ دهندگان ذکر شده است، و فناوری واقعیت توسعه یافته (28٪)، واضح است که انتظار می رود هوش مصنوعی امسال دوباره بر موج فناوری تسلط یابد.

طبق گزارش IEEE، برنامه‌ها و الگوریتم‌های هوش مصنوعی که می‌توانند داده‌ها را بهینه‌سازی کنند، وظایف پیچیده را انجام دهند و با دقتی شبیه انسان تصمیم‌گیری کنند، توسط صنایع به روش‌های مختلف مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

و اما کاربردهای بالقوه برتر برای هوش مصنوعی در سال 2024:

  • شناسایی آسیب پذیری امنیت سایبری به شکل Real-Time و بلادرنگ و پیشگیری از حمله
  • افزایش کارایی زنجیره تامین و اتوماسیون انبار
  • کمک و تسریع توسعه نرم افزار
  • خودکارسازی خدمات مشتریان
  • خودکارسازی و تثبیت منابع برق شهری

هوش مصنوعی و سایر فناوری‌هایی که پایداری را تقویت می‌کنند نیز همچنان در اولویت خواهند بود. بیش از 90 درصد از پاسخ دهندگان به اهداف پایداری اولویت بندی شده برای سال 2024 و پس از آن اشاره می کنند.

به گفته بیش از 60 درصد از پاسخ‌دهندگان، شبیه‌سازی‌های مجازی با استفاده از واقعیت توسعه‌یافته و فناوری‌های دوقلوی دیجیتال برای طراحی، توسعه و آزمایش کارآمدتر نمونه‌های اولیه محصول و فرآیندهای تولید نیز در سال 2024 اهمیت بیشتری خواهند یافت.

به همان اندازه که هوش مصنوعی مولد، بر چشم انداز فناوری فعلی تسلط دارد، گزارش IEEE نشان می دهد که سایر فناوری های محاسباتی مانند کوانتوم نیز در سال 2024 تأثیرات قابل توجهی خواهند داشت. تقریباً 90 درصد از پاسخ دهندگان به مطالعه IEEE موافق هستند که محاسبات کوانتومی بیشترین توجه را به خود جلب خواهد کرد. آنچه که قدرت محاسباتی بسیار بالاتر آن می تواند انجام دهد، به ویژه در زمینه های رمزنگاری و امنیت سایبری.

و به عنوان سخن پایانی در مورد 5G – فناوری که مدتها انتظار می رفت تاثیر زیادی بر صنعت بگذارد – 27٪ انتظار دارند که بر عملیات تولید و مونتاژ در سال 2024 تأثیر بگذارد (از 25٪ در سال 2023) و 30٪ انتظار دارند این فناوری نقشی در کاهش ردپای کربن و بهره وری انرژی ایفا کند (از 23 درصد در سال 2023).

کاهش ردپای کربن” به تلاش های انجام شده برای کاهش میزان انتشار دی اکسید کربن (CO2) تولید شده توسط فعالیت های انسانی مانند فرآیندهای تولید، حمل و نقل، تولید انرژی و غیره اشاره دارد.

در زمینه فناوری 5G، راه های مختلفی وجود دارد که می تواند به کاهش ردپای کربن و بهبود بهره وری انرژی کمک کند، روشهایی نظیر زیرساخت کارآمد انرژی، تخصیص بهینه منابع، پشتیبانی از انرژی های تجدیدپذیر و نظارت و مدیریت از راه دور.

مشخصا صنایع دنیا در حال استفاده از جدیدترین تکنولوژیهای روز هستند، هوش مصنوعی فعلاً در حال جولان در تمام حوزه ها است.

تصور شما چیست؟ آیا صنایع ما نیز به استفاده هر چه سریعتر و فراگیرتر از فناوریهایی نظیر هوش مصنوعی روی خواهند آورد؟

این مقاله چطور بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید