نسل جدید صنعت
میانگین امتیاز این مقاله: 1 از 5
( تاکنون 1 نفر امتیاز داده‌اند )

چکیده

Industry 4.0 به مرحله جدیدی در انقلاب صنعتی اشاره دارد که تمرکز زیادی بر ارتباط متقابل، اتوماسیون، یادگیری ماشین و داده‌های زمان حقیقی دارد. Industry 4.0 که گاهی اوقات به عنوان IIoT یا تولید هوشمند نیز شناخته می‌شود، با تولید، عملیات فیزیکی، تکنولوژی دیجیتال سازی، یادگیری ماشین و داده‌های بزرگ (Big Data) یکی می‌شود تا یک اکوسیستم جامع‌تر و متصل‌تر برای شرکت‌ها ایجاد کند.

برای درک بهتر این مقاله و بررسی روند انقلاب‌های صنعتی گذشته، پیشنهاد می‌شود ابتدا کلیپ زیر را مشاهده بفرمایید:

Industry 4.0، فقط سرمایه‌گذاری روی تکنولوژی و ابزارهای جدید برای بهبود کارایی تولید نیست، بلکه ایجاد انقلابی در نحوه عملکرد و پیشرفت کل کسب و کار شماست. این مقاله به شما یک شمای کلی از موضوع Industry 4.0 و IIoT ارائه می‌دهد که شامل اطلاعات زیر است:

  • تحول صنعت از مرحله 0 تا 4.0
  • مفاهیم اساسی IIoT و واژه نامه اصطلاحات
  • موارد هوشمند سازی در تولید
  • Industry 4.0 برای چه کسانی مناسب است؟
  • مزایای اتخاذ مدل Industry 4.0
  • چالش‌هایی که باید در نظر گرفت و بر آنها غلبه کرد

جهان تولید در حال تغییر است. در حال حاضر برای بقا و پیشرفت، باید مایل به سرمایه‌گذاری درIndustry 4.0 باشید. این مقاله به شما کمک می‌کند تا کار خود را در این زمینه آغاز کنید.

تحول صنعت از مرحله 1.0 تا 4.0

انقلاب صنعتی نسل چهارم
روند ایجاد انقلاب‌های صنعتی

قبل از بررسی عمیق‌تر درباره چیستی، چرایی و چگونگی Industry 4.0، ابتدا باید بدانیم که دقیقا چگونه تولید از سال 1800 به این طرف تکامل یافته است. چهار انقلاب صنعتی متمایز وجود دارد که جهان یا آنها را تجربه کرده یا امروز نیز در حال تجربه آنهاست.

اولین انقلاب صنعتی

اولین انقلاب صنعتی بین اواخر دهه 1700 و اوایل 1800 رخ داد. در این دوره از زمان، تولید از تمرکز بر کار دستی که توسط افراد و با کمک حیوانات انجام می‌گرفت، به سمت کار با استفاده از موتورهای آب و بخار و انواع دیگر ماشین‌آلات، رفت.

دومین انقلاب صنعتی

در اوایل قرن بیستم، جهان با معرفی فولاد و استفاده از برق در کارخانه‌ها وارد دومین انقلاب صنعتی شد. معرفی برق، تولیدکنندگان را قادر ساخت تا کارایی خود را افزایش داده و به تحرک بیشتر ماشین‌آلات کارخانه کمک کنند. در این مرحله بود که مفاهیم تولید انبوه مانند خطوط مونتاژ، به عنوان راهی برای افزایش بهره‌وری معرفی شدند.

سومین انقلاب صنعتی

از اواخر دهه 1950، سومین انقلاب صنعتی به آرامی ظهور کرد، چرا که تولیدکنندگان شروع به استفاده از تکنولوژی الکترونیکی و در نهایت کامپیوتر در کارخانه‌های خود کردند.

 در این دوره، تولیدکنندگان با تغییراتی مواجه شدند که تاکید کمتری بر تکنولوژی آنالوگ و مکانیکی داشتند و بیشتر بر روی تکنولوژی دیجیتال و نرم‌افزارهای اتوماسیون تمرکز کردند.

انقلاب صنعتی چهارم یا Industry 4.0

صنعت جدید
هوشمند و اتوماتیک شدن تجهیزات کارخانجات

در چند دهه گذشته، چهارمین انقلاب صنعتی بوجود آمده است که به Industry 4.0 معروف است. Industry 4.0 از دهه‌های اخیر با کمک ارتباطات میان اینترنت اشیا (IoT)، دسترسی به داده‌های زمان حقیقی و معرفی سیستم‌های فیزیکی سایبری، بر تکنولوژی دیجیتالی در سطح کاملا جدیدی تاکید می‌کند.

Industry 4.0 رویکردی پهناور‌تر، متصل‌تر و جامع نگرانه‌تر را در زمینه تولید ارائه می‌دهد. این امر ارتباطی فیزیکی بهتری با دنیای دیجیتال دارد و امکان همکاری و دسترسی بهتر در بخش‌های مختلف را فراهم می‌کند.

Industry 4.0 صاحبان مشاغل را قادر می‌سازد تا هر جنبه‌ای از عملکرد خود را بهتر کنترل کرده، آن را درک کنند و همچنین به آنها این امکان را می‌دهد تا از داده‌های بلادرنگ برای افزایش بهره‌وری، بهبود فرآیندها و افزایش میزان رشد استفاده کنند.

مفاهیم اساسی IIoT و واژه نامه اصطلاحات

صدها مفهوم و اصطلاح مربوط به IIoT و Industry 4.0 وجود دارد اما در اینجا 12 کلمه و عبارت اساسی که باید قبل از تصمیم‌گیری درباره سرمایه‌گذاری در راه‌حل‌های Industry 4.0 برای کسب و کار خود بدانید، را می‌آوریم:

برنامه‌ریزی منابع سازمانی (ERP):

ابزارهای مدیریتی فرآیندهای تجاری که می‌توانند برای مدیریت اطلاعات در سراسر سازمان مورد استفاده قرار گیرند.

اینترنت اشیا:

IoT مخفف Internet of Things است، مفهومی که به ارتباط میان اشیاء فیزیکی مانند سنسورها یا ماشین‌ها با اینترنت اشاره دارد.

IIoT:

IIoT مخفف اینترنت صنعتی اشیاء است. مفهومی که به ارتباط میان افراد، داده‌ها و ماشین‌ها با تولید اشاره دارد.

داده‌های بزرگ (Big Data):

داده‌های بزرگ به مجموعه بزرگی از داده‌های ساختار یافته یا بدون ساختار گفته می‌شود که می‌توان آنها را گردآوری، ذخیره، سازماندهی و تجزیه و تحلیل کرد تا الگوها، روندها، ارتباطات و فرصت‌ها را آشکار سازند.

هوش مصنوعی (AI):

هوش مصنوعی مفهومی است که به توانایی کامپیوتر در انجام وظایف و تصمیم‌گیری در سطحی که به هوش انسانی نیاز است، اشاره می‌کند.

M2M:

به معنی ارتباط ماشین با ماشین است و به ارتباطی که بین دو ماشین مجزا از طریق شبکه‌های بی‌سیم یا سیمی اتفاق می‌افتد اشاره دارد.

دیجیتالی کردن (Digitalization):

دیجیتالیزاسیون به فرآیند جمع‌آوری و تبدیل انواع مختلف اطلاعات به فرمت دیجیتالی اشاره دارد.

کارخانه هوشمند:

کارخانه‌ای هوشمند است که در تکنولوژی، راه‌حل‌ها و رویکردهای Industry 4.0 سرمایه‌گذاری کرده و از آن استفاده می‌کند.

یادگیری ماشین:

یادگیری ماشین به توانایی کامپیوترها در یادگیری و بهبود خود به تنهایی، از طریق هوش مصنوعی اشاره دارد. بدون اینکه به صراحت به آن‌ها دستوری داده شود یا برنامه‌ریزی شده باشند.

رایانش ابری:

رایانش ابری به عمل استفاده از سرورهای از راه دور متصل به هم در اینترنت به منظور ذخیره‌سازی، مدیریت و پردازش اطلاعات گفته می‌شود.

پردازش داده‌های زمان حقیقی:

پردازش داده‌های زمان حقیقی به توانایی سیستم‌ها و ماشین‌های کامپیوتری برای پردازش مداوم و خودکار داده‌ها و ارائه خروجی‌ها و دانش‌های زمان حقیقی یا نزدیک به آن اشاره دارد.

اکوسیستم:

یک اکوسیستم، از نظر تولید، به ارتباط بالقوه کل عملیات با هم اشاره دارد که شامل موجودی و برنامه‌ریزی، امور مالی، روابط با مشتری، مدیریت زنجیره تامین و اجرای تولید می‌شود.

سیستم‌های سایبری – فیزیکی :

سیستم‌های سایبری – فیزیکی، که گاهی اوقات به عنوان تولید سایبری نیز شناخته می‌شوند، به یک محیط تولید با Industry 4.0 اشاره دارد که جمع‌آوری داده‌های زمان حقیقی، تجزیه و تحلیل و شفافیت را در همه جنبه‌های یک عملیات تولید عرضه می‌کنند.

اکنون که درک بهتری از برخی از مفاهیم اصلی مربوط به Industry 4.0 دارید، آماده‌اید تا عمیق‌تر در مورد «چگونگی ایجاد تولید هوشمند در زمینه مدیریت و توسعه کسب و کار خود» تحقیق کنید.

موارد استفاده هوشمند در تولید

یکی از بهترین راه‌ها برای درک بهتر مفهوم تولید هوشمند این است که در مورد چگونگی کاربرد آن در کسب و کارتان یا مشاغل مشابه کسب و کار خود فکر کنید. در اینجا دو مورد استفاده آورده شده است که می‌تواند به شما در درک ارزش Industry 4.0 در عملیات تولید، کمک کند:

1. مدیریت و بهینه سازی زنجیره تامین

 راه‌حل‌های Industry 4.0 به مشاغل بینش بیشتری در کنترل کل زنجیره تامین می‌بخشد. با بهره‌گیری از قابلیت‌های مدیریت زنجیره تامین، شرکت‌ها می‌توانند محصولات و خدمات خود را سریع‌تر، ارزان‌تر و با کیفیت بهتر به بازار عرضه کنند تا برتری را نسبت به رقبای کم‌بازده خود به دست آورند.

2. پیش بینی تعمیر و نگهداری

 راه‌حل‌های Industry 4.0 به تولیدکنندگان این امکان را می‌دهد تا این امر را پیش‌بینی کنند که مشکلات احتمالی قبل از وقوع، در چه زمانی بوجود می‌آیند.

با وجود سیستم‌های اینترنت اشیا، تعمیر و نگهداری پیشگیرانه بسیار خودکارتر و ساده‌تر انجام می‌شود. سیستم‌ها می‌توانند مشکلات یا نیاز به تعمیرات ماشین‌آلات را احساس کنند و همچنین می‌توانند به شما در حل مسائل احتمالی قبل از تبدیل شدن به مشکلاتی بزرگتر، توانمند سازند.

Industry 4.0 برای چه کسانی مناسب است؟

چگونه می‌دانید که چه زمان باید در Industry 4.0 سرمایه‌گذاری کنید؟

  1. در یک صنعت به شدت رقابتی با تعداد زیادی از نیرو‌های متخصص حوزه تکنولوژی هستید.
  2. برای استخدام و پر کردن مشاغل خالی در سازمان خود به سختی کار ‌می‌کنید.
  3. می‌خواهید دید بهتری در سراسر زنجیره تامین خود داشته باشید.
  4. می‌خواهید مسائل را پیش از بدل شدن به مشکلات بزرگتر شناسایی و برطرف کنید.
  5. می‌خواهید کارآیی و سودآوری را در کل سازمان خود افزایش دهید.
  6. می‌خواهید همه اعضای تیم از آگاهی، به روز بودن و دیدگاه‌های مربوط به تولید و فرآیندهای تجاری مطلع باشند.
  7. تجزیه و تحلیل غنی و به موقع می‌خواهید.
  8. برای دیجیتالی شدن و درک اطلاعات به کمک نیاز دارید.
  9. می‌خواهید رضایت مشتری را افزایش دهید و تجربه وی را بهبود بخشید.

هنوز مطمئن نیستید که آیا Industry 4.0 برای شما مناسب است یا خیر؟ به خواندن ادامه دهید تا با روش‌های خاصی که می‌تواند به شما و کسب و کارتان کمک کند، آشنا شوید.

مزایای اتخاذ مدل Industry 4.0

Industry 4.0 کل چرخه طول عمر محصول و زنجیره تامین را در بر می‌گیرد. طراحی، فروش، موجودی، زمان‌بندی، کیفیت، مهندسی، خدمات مشتری و خدمات میدانی از این جمله‌اند.

در اینجا لیستی کوتاه و جامع از برخی از مزایای اتخاذ مدل Industry 4.0 برای کسب و کارتان آورده شده است:

جذابیت بیشتر برای نیروی کار

سرمایه گذاری در تکنولوژی‌های نوین و خلاقانه مانند Industry 4.0.

قوی تر شدن تیم و همکاری بیشتر اعضای شرکت شما

 شرکت‌هایی که بر روی راه‌حل‌های Industry 4.0 سرمایه‌گذاری می‌کنند، می‌توانند کارایی و همکاری بین بخش‌ها را افزایش دهند، تجزیه و تحلیل‌های پیش‌بینی کننده و لازم‌الاجرا را در دستور کار قرار دهند و به افراد از جمله اپراتورها مدیران اجرایی اجازه دهند تا از داده‌ها و اطلاعات زمان حقیقی به طور کامل استفاده کنند تا در هنگام مدیریت هر روزه در حوزه مسئولیت‌هایشان تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.

برطرف کردن هرگونه مشکل احتمالی پیش از رخ دادن آن

 تجزیه و تحلیل از قبل، داده‌های زمان حقیقی، ماشین‌آلات متصل به اینترنت و اتوماسیون می‌توانند به شما کمک کنند تا در بحث رسیدگی و حل مشکلات احتمالی در نگهداری و مدیریت زنجیره تامین، به صورت پیشگیرانه عمل کنید.

این مقاله چطور بود؟

میانگین امتیاز 1 / 5. تعداد آرا: 1

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید