مدیریت صنعتی
میانگین امتیاز این مقاله: 0 از 5
( تاکنون 0 نفر امتیاز داده‌اند )

راهنمای گرایش‌های مدیریت صنعتی

تحصیل در رشته مدیریت صنعتی به چه معناست؟

مدیران تولید صنعتی بر نیروی کار، مواد و تدارکات مکانیکی یا تکنولوژیکی فرآیند، نظارت می‌کنند. برخی از حوزه‌های مسئولیت عبارتند از:

برنامه‌ریزی تولید، کنترل کارکنان، تهیه، کنترل تعمیرات و نگهداری تجهیزات، کنترل کیفیت، کنترل موجودی و هماهنگی فعالیت‌های تولید با سایر بخش‌ها.

با داشتن مدرک در زمینه کسب و کار در مدیریت صنعتی، باید مهارت‌های زیر را داشته باشید:

  1. مهارت‌های ریاضی برای کار با بودجه
  2. درک زنجیره‌های تولید
  3. داشتن دیدی وسیع‌تر از خروجی‌های نهایی و دیدن اینکه جزئیات اولیه چه تاثیری در خروجی دارند
  4. اتخاذ تصمیمات آگاهانه برای حل هر مشکلی که در میانه‌های تولید ایجاد شود
  5. حفظ استانداردهای تولید
  6. ثبت و گزارش آنلاین
  7. همکاری موثر با سایر بخش‌ها
مدیریت پروژه
همکاری و مشورت چندین مدیر برای رسیدن به هدف

هرچند حاقل سطح استاندارد آموزشی در این زمینه وجود ندارد، اما بسیاری از متخصصان پس از کسب مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد، شروع به یادگیری در این زمینه می‌کنند. زمینه‌های تولید و تولید صنعتی انتظاراتی کمتر از سطح متوسط را برآورده کرده‌اند بنابراین برای ماندن در رقابت، تحصیلات حرفه‌ای در این زمینه‌ها ضروری است.

انواع مدارک رشته مدیریت صنعتی

مدرک کاردانی در مدیریت بازرگانی، مدیریت تکنولوژی یا مهندسی صنایع، اغلب حداقل الزامات برای تبدیل شدن به سرپرست تولید یک کارخانه یا شرکت می‌باشد.

کارشناسی مدیریت صنعتی

کارشناسی مدیریت بازرگانی در زمینه مدیریت عملیاتی، دوره‌های اصلی تجارت را با ترکیبی از هنرهای لیبرال فراهم می‌آورد، تا به شما در زمینه‌های یادگیری مهارت‌های ارتباطی، تفکر انتقادی و حل مسئله کمک کند.

اگر دارای مدرک کاردانی هستید، می‌توانید دوره‌های کارشناسی را به صورت آنلاین و سریع‌تر تکمیل کنید؛ این برنامه‌ها برای انتقال راحت‌تر به دوره‌های تحصیلات تکمیلی طراحی شده‌اند.

با مدرک دانشگاهی رشته مدیریت صنعتی چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

برخی از مشاغلی را که می‌توانید با مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی/ مدیریت عملیات پی بگیرید عبارتند از:

  • مدیر تولید صنعتی
  • مدیر ساخت
  • مدیر تولید
  • مدیر عملیات
  • مدیر تدارکات
  • مدیر تضمین کنترل کیفیت
  • مدیر امکانات
  • مشاور سازمانی

چشم‌انداز شغلی مدیریت صنعتی

کاهش تعداد موقعیت‌های شغلی موجود تا حدی به دلیل افزایش استفاده از کامپیوترها برای برنامه‌ریزی، طرح‌ریزی و هماهنگی بوده است. به همین منظور دیگر به مدیریت عملی نیازی نیست.

در طول هفته که به طور متوسط بیش از 40 ساعت کار انجام می‌شود، زمان مدیر معمولا صرف ملاقات با زیردستان یا سایر مدیران بخش، تجزیه و تحلیل داده‌های تولید و نوشتن و بررسی گزارش می‌شود.

صدور گواهینامه و مجوز

هیچ گواهینامه استانداردی که مدیر تولید یا تولید صنعتی بتواند کسب کند وجود ندارد. اما ممکن است انجمن‌های تخصصی خاصی وجود داشته باشد که بتوانید برای اهداف نتورکینگ به آنها بپیوندید. همچنین می‌توانید در نمایشگاه‌هایی که تجهیزات جدید را به نمایش می‌گذارند شرکت کنید.

چهار کارکرد مدیریت: آنچه مدیران باید بدانند

مدیریت کارخانه
وظایف و عملکرد‌های یک مدیر صنعتی

مدرک تحصیلی ممکن است راه را برای انواع فرصت‌ها و مسیرهای مختلف شغلی باز کند. در حالی که اکثر مشاغل و بخش‌های درون یک کسب و کار وظایف معینی را بر اساس دانش خود، تخصص یا نیازهای شرکت انجام می‌دهند، مدیران می‌توانند مجموعه وسیع‌تری از وظایف پیچیده‌تر را به انجام برسانند.

در ابتدا توسط هنری فایول، وظایف مدیریتی به عنوان پنج عنصر شناخته شدند اما در حال حاضر چهار وظیفه مدیریتی متداول وجود دارد که یکسری مهارت‌های لازم را شامل می‌شود: برنامه‌ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل. (این پرسش را مد نظر داشته باشید که هر یک از این عملکردها شامل چه چیزی می‌شود. همچنین نحوه عملکرد هر یک از آن‌ها را نیز در نظر بگیرید.)

برنامه‌ریزی

یکی از وظایف اصلی مدیر، طرح برنامه‌ای برای برآوردن اهداف شرکت است. این برنامه شامل تخصیص منابع انسانی و ایجاد مسئولیت‌ها و همچنین تعیین زمان‌بندی و استانداردهای واقع‌بینانه برای رسیدن به اهداف تعیین شده است.

برنامه‌ریزی مستلزم آن است که افرادی که در نقش‌های مدیریتی کار می‌کنند به طور مداوم پیشرفت تیم را بررسی کنند تا در صورت لزوم، تعدیلات کوچکی را در حالی که تصویر روشن اهداف اصلی شرکت حفظ شود، انجام دهند.

 ارتباطات نیز نقش مهمی را ایفا می‌کنند. برای مثال، هنگامی که مدیران با رهبران شرکت دیدار می‌کنند تا درباره اهداف کوتاه مدت و بلندمدت صحبت کنند، مشخصات پروژه جدید را به تیم خود منتقل می‌کنند یا به صورت دوره‌ای افراد را بررسی می‌کنند که ببینند آیا اهداف مورد نظر در وقت مقرر به سرانجام رسیده است یا خیر.

سازماندهی

در کنار برنامه‌ریزی، مهارت‌های سازماندهی یک مدیر می‌تواند به اطمینان بیشتر از عملکرد صحیح یک شرکت یا واحد اداری کمک کند.

با این حال، سازماندهی فقط به دادن وظایف مناسب و اطمینان از برآورده شدن نیازهای کارکنان برای انجام وظایف، محدود نمی‌شود.

مدیران باید بتوانند در پاسخ به چالش‌های جدید نیز سازماندهی مجدد را صورت دهند. این امر می‌تواند در قالب تعدیل زمانبندی پروژه یا تخصیص مجدد وظایف از یک تیم به تیم دیگر، محقق شود و یا می‌تواند به صورت ایجاد تغییر قابل توجه در ساختار داخلی تیم و نقش آن در پاسخ به نیاز رشد شرکت، انجام پذیرد.

رهبری

مدیران در انجام وظایف روزانه اعضای تیم باید به راحتی و با اعتماد به نفس در دوره‌هایِ با اهمیتِ تغییر یا چالش، دستور صادر کنند.

این امر شامل داشتن حس قویِ جهت دادن و رهبری هنگام تعیین اهداف و انتقال فرآیندها، محصولات و خدمات یا سیاست داخلی جدید می‌شود. رهبری می‌تواند به طرق مختلف خود را نشان دهد.

کنترل

برای اطمینان از کارکرد تمامی موارد فوق در جهت موفقیت یک شرکت، مدیران باید به طور مداوم بر عملکرد کارکنان، کیفیت کار و قابلیت اطمینان پروژه‌های تکمیل شده، نظارت کنند.

کنترل (و کنترل کیفیت) در مدیریت این است که اطمینان حاصل شود که اهداف نهایی کسب و کار، به اندازه کافی برآورده شده است و همچنین هر گونه تغییر لازم را در مواردی که نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شود، ایجاد کنند.

چگونه مهارت‌های کلیدی مدیریت را توسعه دهیم؟

کنترل و مدیریت
مهارت‌های یک مدیر

برای توسعه مهارت‌های مدیریتی خود رشته MBA را دنبال کنید

بسیاری از افراد می‌توانند برای ادامه تحصیل در رشته MBA به دانشگاه بازگردند تا به پیشرفت دانش تجاری خود کمک کنند. با توجه به اینکه اداره آمار کار ایالات متحده تخمین می زند که بین 807.300 شغل مدیریتی جدید بین سال‌های 2016 تا 2026 ایجاد خواهد شد. منطقی به نظر می‌رسد که مهارت‌های مدیریتی خود را تقویت کنید.

این مقاله چطور بود؟

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد آرا: 0

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید